Tidning: VW bygger enorm batterifabrik

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

31 maj 2016

Volkswagen har planer på att investera 10 miljarder euro, motsvarande mer än 90 miljarder kronor, i en egen batterifabrik. Detta då den tyska biltillverkaren inte vill vara beroende av batterier från andra tillverkare, skriver Handelsblatt.

Den tyska motsvarigheten till Teslas Gigafactory skulle kunna hamna i Salzgitter, en ort drygt 100 kilometer söder om Hamburg där man i dag har en fabrik som tillverkar förbränningsmotorer, skriver tidningen.

Volkswagen vill inte kommentera uppgiften, men har i kölvattnet av ”Dieselgate” presenterat en ambitiös elektrifieringsstrategi. År 2026 ska 25 procent av bilarna ha elmotor enligt planen och minibussen Budd-e var en av de största nyheterna på CES-mässan i Las Vegas.

Tesla, som ”bara” har investerat fem miljarder dollar i Gigafactory har ännu inte reagerat på Volkswagens påstådda plan, men vd:n Elon Musk har tidigare föreslagit att VWt borde tvingas satsa på nollutsläppsbilar i stället för att få böta i USA för de bilar som har sålts med falska utsläppsuppgifter.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: