Uppgift: facelift för Tesla Model Y kommer först 2025

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 feb 2024

Förra hösten fick Tesla Model 3 sig en genomgång med ny design på karossen, mer isolering för en tystare körupplevelse och bättre material på insidan. Samt en blinkersspak mindre, när funktionen flyttades till knappar på ratten.

Att även det högbyggda syskonet Model Y får en uppdatering är alltså att vänta. Förutom en facelift liknande den som Model 3 fick uppges den så kallade Model Y Juniper även tillverkas mer effektivt än dagens version. Strax innan förra årsskiftet kom det uppgifter om att uppdaterade Model Y skulle lanseras till sommaren. Något som nu inte verkar stämma.

Först nästa år kan vi räkna med att få se Model Y Juniper komma ut på vägarna. Det framgår av ett mail som uppges vara skickat till försäljningsavdelningen för Tesla i USA. I det står det att det är viktigt att ”vi öppet kommunicerar” att någon uppdaterad version av Model Y inte lanseras i år. Orsaken ska vara att allt fler kunder där avvaktar med beställningar av Model Y i väntan på den nya versionen.

I början av året sänkte Tesla priset på alla versioner Model Y i både Sverige och övriga Europa. Enligt Tesla på grund av att ”innovativa ingenjörs- och tillverkningsprocesser” gör det möjligt att tillverka bilarna både mer kostnadseffektivt och snabbare. Men prissänkningen tolkades även som att en uppdatering av Model Y var på väg. I veckan steg däremot priset med omkring 20.000 kronor för den bakhjulsdrvna instegsmodellen och knappt 30.000 kronor för de fyrhjulsdrivna versionerna på flera europeiska marknader.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: