Visas nästa år – så dyr blir Ferraris första elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 jun 2024

Nästa år ska vi få se Ferraris första helt eldrivna modell. Fler är på gång och bland annat har det inletts en satsning på batteriforskning vid det nya centret E-Cells Lab i Italien. Något som för några år sedan var långt ifrån självklart då den italienska tillverkaren länge haft en minst sagt skeptisk inställning till eldrift.

Ingen har nog räknat med att det då kommer att bli någon billig historia. Källor som nyhetsbyrån Reuters varit i kontakt med kommer nu med en fingervisning som pekar på 500.000 euro, eller omkring 5,6 miljoner kronor. Det omkring två miljoner kronor mer än vad en Ferrari går loss på idag. Den som vill slå till på Ferraris första helt eldrivna modell måste nog ändå räkna med att betala mer än så i slutändan. För 500.000 euro är vad priset väntas börja på, enligt källan väljer märkets kunder oftast en hel del tillval och utrustning.

Vid fabriken i Maranello sätts det nu upp en ny lina där den kommande elbilen samt tillhörande komponenter ska tillverkas. Bensin- och hybridmodeller ska även i fortsättningen rulla ut ur fabriken och Ferrari räknar med en total årsproduktion på 20.000 bilar.
Vad den första eldrivna modellen blir för typ av bil har ännu inte avslöjats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!