XPower – här är prestandaversionen av MG4

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 jul 2023

Ryktena stämde. Häromveckan kom uppgifter att MG var på väg att presentera en fyrhjulsdriven prestandaversion av MG4 vid bilfestivalen Goodwood Festival of Speed nu i juli. Nu bekräftas både att MG4 XPower presenteras där den 13:e juli och vilka specifikationer bilen får.

MG4 XPower får två elmotorer där den på bakaxeln levererar 170 kW och den på framaxeln 150 kW. Tillsammans ger de bilen en effekt på 320 kW, eller 435 hästkrafter, och ett vridmoment på 600 Nm. MG4 XPower kan sticka iväg från 0-100 km/h på 3,8 sekunder. Batteriet är på 64 kWh som ger bilen en räckvidd på upp till 38,5 mil, enligt WLTP.

För att verkligen kunna utnyttja kraften kommer bilen med vad som beskrivs som ett dynamiskt kurvkontrollsystem med en elektronisk differentialspärr. Den har också så kallad ”torque vectoring” som styr kraften på alla fyra hjul för optimal grepp. Ytterligare skillnader mot vanliga MG4 är kraftigare bromsar, ändrad fjädring som gör bilen 25 procent mer styv och mer direkt styrning.

Utseendemässigt sticker MG4 XPower ut från sina långsammare syskon med bland annat orangea bromsok, svart tak och nya 18-tumsfälgar. Det går också att få sin MG4 XPower i en särskild grön färg, som förvånande nog inte är klassisk ”British Racing Green” utan en ljusare nyans. Insidan får vi inte se och det är oklart om även den har fått sig ett sportigare utseende.

Med MG4 XPower hinner MG före den fyrhjulsdrivna prestandaversionen av ID.3 som väntas vara på gång. Men också Tesla Model 3 Performance, som har 513 hästkrafter, ett vridmoment på 660 Nm och klarar 0-100 km/h på 3,3 sekunder. Model 3 Performance har däremot en betydligt längre räckvidd på 54,7 mil.  

Svenska priser och leveransdatum har ännu inte presenterats. Men nere på kontinenten går MG4 XPower att beställa från 44 312 Euro. Det motsvarar omkring 520 000 kronor – att jämföra med Tesla Model 3 Performance som kostar från 622 990 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: