Zeekr Mix – första bilderna på märkets nya MPV

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 mar 2024

Efter att suvar i princip utraderade dem på bilmarknaden har det under senare år talats om att Multi Purpose Vehicle, eller MPV, nu är på väg tillbaka. Hittills har vi inte sett så många konkreta exempel. På den kinesiska marknaden har det döremot lanserats en rad rymliga och lyxiga eldrivna minibussar. Volvos första minibuss EM90 och tekniskt besläktade Zeekr 009 är två exempel.

Och just Zeekr visar nu en mindre eldriven minibuss som nog ändå kan klassas som just en MPV. Zeekr Mix är namnet på modellen som det kom uppgifter om häromveckan. Då efter att modellen registrerats in hos den kinesiska myndigheten för industri och information, MIIT.

Nu släps de första officiella bilderna på Zeekr Mix som visar en kompakt minibuss – eller MPV – med rundare former utan den framträdande grillen i fronten som kännetecknar Zeekr 009. På insidan finns det plats för fem personer och enligt uppgifterna från kinesiska myndigheter mäter den 4,69 meter på längden. Det för Zeekr Mix något kortare än både den femsitsiga versionen av ID. Buzz och den storsäljande elsuvebn Tesla Model Y.

Enligt samma data från MIIT har den en elmotor med en effekt på 310 kW på 422 hästkrafter. Någon uppgift kring räckvidden och batterystorleken har ännu inte meddelats. Mer information kan vi räkna med under bilmässan Beijing Auto how i april då Zeekr Mix väntas visas upp. Eventuellt får vi då ockå veta om Zeekr planerar att lansera Mix även utanför den kinesiska marknaden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: