540 miljarder på tre år – Hyundai storsatsar på eldrift

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 mar 2024

Under den pågående bilmässan New York Auto Show meddelar koreanska Hyundai Motor Group, där förutom Hyundai också Kia och Genesis ingår, en ny satsning som tydligt visar att företaget ser eldrift som framtiden. Under de kommande tre åren investerar Hyundai Motor Group 68 triljoner sydkoreanska won. Det enormt stora talet blir en hel del pengar även i svenska kronor, nämligen strax över 540 miljarder kronor. Utöver det vill företaget även nyanställa 80.000 personer.

Även om pengarna ska investeras i Sydkorea meddelas satsningen just under bilmässan i New York. Något som tolkas som att budskapet är riktad främst mot den amerikanska marknaden och tillverkarna där. Ford och General Motor har båda bromsat sina satsningar på eldrift den senaste tiden. Något som Hyundai alltså inte har några planer på.

– Vi fördubblar satsningen på elektrifiering, meddelade Hyundais globala operativa chef Jose Munoz.  

Förra året stod det klart att Hyundai bygger en ny fabrik för tillverkning av både elbilar och batterier i USA. Den nya satsningen på 540 miljarder är alltså ytterligare en ökning i investeringen kring elbilar. Hälften av pengarna ska gå till forskning och utveckling.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: