Audi snabbar på vätgassatsning – ska visa ny prototyp senare i år

Lotta Hedin

Lotta Hedin

6 maj 2019

För Audi har det varit mycket fokus på batterielbilar på sistone, med marknadsintroduktionen av e-tron och presentationen av uppföljaren Q4 e-tron. Men det betyder inte att man släppt planerna på vätgas och bränslecellbilar.

Nu tänker nämligen Audi blåsa nytt liv i sin bränslecellsatsing, skriver tidningen Autocar och citerar Audis vd Bram Schot:

”Vi vill verkligen snabba upp det. Vi kommer prioritera vätgas-bränsleceller mer – mer pengar, mer personal och mer tillit”.

2016 presenterade Audi den vätgasdrivna konceptbilen h-tron quattro (bilden), och nu tänker man alltså ta nya friska tag. Enligt Schot ska en ny, sjätte generationens bränslecellsdriven prototyp presenteras senare i år. Modellen ska ha ett hybridsystem med ett batteri som även kan laddas via elnätet, skriver Autocar. Ett begränsat antal från en första pilotproduktion kan komma att erbjudas till konsumenter genom leasing år 2021.

En viktig anledning till att Audi snabbar på utvecklingsprogrammet för bränslecellsbilar nu ska vara oro för brist på råvaror för batteritillverkning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: