Daimler påbörjar bygget av sin nya batterifabrik

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

22 maj 2017

Första spadtaget till vad som ska bli Daimlers nya batterifabrik togs på måndagen. Anläggningen i staden Kamenz i östra Tyskland innebär att fordonskoncernen kan fyrdubbla sin batteritillverkning.

– Fordonsindustrin står inför en fundamental transformation och vi ser oss som en av de pådrivande krafterna bakom denna förändring. 2022 kommer vi att kunna erbjuda fler än tio olika rena elbilar och batterifabriken i Kamenz är en viktig del av vår elektriska offensiv, säger Dieter Zetsche som chefar över både Daimler och Mercedes-Benz.

På plats fanns förbundskansler Angela Merkel, som underströk vikten av att såväl Tyskland som Europa satsar på utveckling av battericeller för att inte bli omkörda av andra länder. För själva battericellerna ska importeras i stället för att tillverkas på plats.

Tyskland satsar därför 35 miljoner euro om året på stöd till batteriutveckling och Merkel underströk inför besöket på den blivande batterifabriken vikten av att etablera kluster av företag och forskare som arbetar inom området.

Ännu en batterifabrik för Daimler
Han planerar för en miljon elbilar i Sverige

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: