Datum spikat – då visar Volkswagen eldriven pickup

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 sep 2024

Volkswagen äger sedan 2020 rättigheterna till det insomnade bilmärket Scout. Det vill Volkswagen återuppliva och då genom att sätta namnet på en ny serie elbilar för lite tuffare tag. Skisser och teaser på både en elsuv och en pickup har visats tidigare. Nu meddelas att vi kommer få se koncept på bilarna vid ett event den 24 oktober.

“Vår nya Scout SUV och lastbil är byggda för arbete och lek och kommer att vara robusta, kapabla och mångsidiga”, skriver företagets vd Scott Keogh i ett mail. Originalets Scout tillverkades av amerikanska International Harvester från början av 1960-talet fram till 1980.

Utifrån hur Scout har presenterats hittills ser det ut att bli ett märke som vill konkurrera om samma kunder som Rivian, med stort fokus på naturupplevelser och amerikansk livsstil. Men Rivian är nu också en partner till Volkswagen, i alla fall vad gäller mjukvara. Tidigare i år meddelade Volkswagen att de investerar miljardbelopp i den amerikanska uppstickaren.

Om det även finns något samarbete med Rivian kring utvecklingen av modeller för Scout har inte meddelats. I mailet från Scouts vd skriver han också att märkets bilar ska komma med “riktiga taktila reglage och verklig känsla”. Något som kan tolkas som mindre fokus på digitala skärmar och mer fysiska knappar. Kanske då rejäla sådana som kan användas med lovikavantar. På märkets hemsida visas nu också en detalj med en kompass som ser ut att vara monterad i bilens tak.

Enligt österrikiska medier är även kontraktstillverkaren Magna inblandad i utvecklingen av modeller för Scout. Tillverkningen ska däremot inte ske hos dem i Österrike, utan hos Volkswagen i USA.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: