Det är Toyotas planer för eldrivna Land Cruiser

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 jan 2024

Toyota har öppnat för en eldriven version av sin terrängbil Land Cruiser. Om de då ger den batterier eller bränsleceller och vätgastankar är ännu en öppen fråga. Med ”Land Cruiser Se Electric Concept” visades förra hösten ett koncept på hur en eldriven version skulle kunna se ut.

Nu ser det ut att inte bara komma en utan två eldrivna Land Cruiser. Det säger Toyotas märkeschef Simon Humphries till brittiska Autocar. Den ena av dem ska vara en mindre variant, riktad till yngre kunder. Även Mercedes uppges ha planer på en mindre version av sin kommande eldrivna G-Klass.

Konceptet Toyota Land Cruiser SE visades förra hösten.

Eldrivna ”Mini Land Cruiser” ska använda en variant av elbilsplattformen E-TNGA och alltså dela teknik med Toyotas nuvarande elbil bZ4X. Utöver det kommer den baseras på senaste generationen av fossildrivna Land Cruiser, som presenterades förra hösten.

Den större versionen av eldrivna Land Cruiser ska däremot skilja sig från vad som säljs idag. Möjligen blir det något som påminner om konceptet ”Land Cruiser Se Electric Concept”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: