Färre sålda bilar och något minskad förlust för Polestar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 aug 2024

Igår meddelades att Thomas Ingenlath lämnar jobbet som vd hos Polestar den första oktober och då ersätts av den tidigare Opelchefen Michael Lohscheller. Idag presenterade Polestar siffrorna för årets andra kvartal som visar att den nya chefen inte har en helt enkel uppgift framför sig.

Mellan april och juni levererar Polestar 13.150 bilar och framhäver att det var en ökning med 82 procent jämfört med årets första kvartal, då Polestar levererade 7.200 bilar. Jämfört med samma tidsperiod förra året då Polestar levererade 15.800 bilar innebar årets andra kvartal däremot en minskning med 17 procent.

Under årets fösta sex månader levererade Polestar 20.371 bilar, också det en minskning mot samma tidsperiod förra året då det levererades 27.886 bilar. Samtidigt har företaget kunnat sälja av lagerbilar, som har minskat med 30 procent.

Förlusten minskade något jämfört med andra kvartalet förra året och uppgick nu till 466 miljoner dollar, som motsvarar 4,8 miljarder kronor. Men även intäkterna minskade och totalt har företaget nu 669 miljoner dollar, eller 6,9 miljarder kronor, i kassan.

I en utblick ser Polestar ljusare på de kommande månaderna genom säljstarten av Polestar 3 och Polestar 4, samt att Polestar 3 nu även tillverkas i Volvos amerikanska fabrik i South Carolina.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: