Färre tillval ska rädda Teslas produktion – och lanseringen av Model X försenas med flera månader

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

6 nov 2014

Tesla vill öka produktionstakten på bekostnad av de tillval som köparna kan göra. Lanseringen av Model X försenas också. Företaget har stött på problem med att öka produktionen och 2 000 färre bilar än planerat tillverkades under tredje kvartalet. Man räknar med att tillverka 35 000 fordon i år, vilket är 50 procent fler än 2013 men mellan 5 och 7 procent färre än målsättningen.

Vd:n Elon Musk tror att företagets strävan efter perfektion är en av anledningarna till att produktionsmålet inte kommer att uppnås, rapporterar Forbes.
– Det finns områden där vi måste bli bättre och kanske inte vara så perfektionistiska när det handlar om framtida produkter, sa han vid en pressträff i samband med att delårsresultatet presenterades på onsdagen.

En av lösningarna på problemet uppges vara mindre valfrihet. Genom att minska antalet tillval och drivlinor hoppas företaget uppnå målen 2015.

Under pressträffen framkom också att lanseringen av Model X, en suv med måsvingedörrar, nu väntas ske ett par tre månader senare än beräknat.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: