Fisker presenterar 40 000-dollars-elbil

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

18 mar 2019

I dag presenterar Fisker en helelektrisk suv som ska kosta under 40 000 dollar. Det handlar i dagsläget om en enda skiss och inte ens en konceptbil.

Fisker drivs av bildesignern Henrik Fisker, som ligger bakom laddhybriden Fisker Karma, som försvann och sedan återuppstod i kinesisk ägo. Nu har han startat om och för ett år sedan visade han upp en fantastisk sportbil, med utlovade solid-state-batterier.

Nu lanserar han en mer rimlig skapelse med futuristisk och ”muskulärt” utseende, som pressreleasen kallar den.

Den nya suven ska klara 50 mils räckvidd och är en första modell i en kommande serie om tre ”prisvärda” elbilar från Fisker.  Batteriet blir på minst 80 kWh, och det är ännu inte klart om den får nyutvecklade solid-state-batterier eller hur konfigurationen för basmodellen ser ut.

– Vårt team hade ett uppdrag, och det vara att skapa en prisvärd elbil som är mer spännande och känslomässigt attraktiv än vad marknaden har erbjudit hittills. Vi är nu glada att introducera ett fordon som verkligen återupplivar suven. Den kommer att säljas för ett överkomligt pris, som börjar under 40 000 dollar. Det rör sig om ett lyxigt robust och grönt fordon – komplett med unika nya upplevelser och teknologier – som är blir tillgänglig för människor över hela USA och världen, säger Henrik Fisker i pressreleasen.

Bilen ska lanseras under andra hälften av 2021 och en mer produktionsklar bil ska visas upp i slutet av året.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!