Försenade leveranser även för Audi E-tron

Lotta Hedin

Lotta Hedin

28 mar 2019

Strul med leveranserna av Tesla model 3 har som Elbilen tidigare berättat skapat frustration bland teslakunderna. Men det är inte bara Tesla som haft problem den senaste tiden. Även Audi har bokat om och flyttat fram tidigare aviserade leveranstider för E-tron, något som orsakat problem och irritation bland väntande E-tronkunder.

Irene Bernald, informationschef för Audi Sverige, säger till Elbilen att Audi behövde leverera ut de första E-tron bilarna som kom till de svenska återförsäljarna, så att de skulle ha demobilar.
– Därför har en del privatkunder fått vänta på sina exemplar. Men nu har alla återförsäljarna fått bilar, så nu är det privatkundernas tur. De första bilarna har redan börjat levererats, säger hon.

Enligt det tyska mediebolaget Bayerischer Rundfunk har Audi för närvarande också problem i tillverkningsledet av E-tron. De rapporterar att fabriken inte får tillräckligt med battericeller fån leverantören LG Chem i Polen, och därför nu bara kan producera hälften så många E-trons som planerat. Uppgifterna ska komma från källor på fabriken och hos underleverantörerna. Audi själva har dock inte bekräftat uppgifterna.

Irene Bernald har inga uppgifter om ifall detta kommer påverka framtida leveranser i Sverige.
– Jag har inte fått några sådana uppgifter bekräftade. Vi räknar i dagsläget med att kunna leverera Audi E-tron under senhösten till den som beställer en bil idag, säger hon.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: