Helelektriska Mini går nu att förboka – Sverige först ut

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

8 apr 2019

I november 2019 påbörjas produktionen av den första helt elektriska Mini-modellen, som kommer heta Mini Cooper SE. Redan i dag kan svenska köpare förboka bilen hos svenska Mini-återförsäljare. Eller på nätet via den här länken.

Bokningsavgiften är 15 000 kronor och dras av från priset när den slutgiltiga ordern läggs. Ångrar man sig återbetalas avgiften i sin helhet, skriver BMW Group Sverige i ett pressmeddelande.

– Människor förändras och det gör vi också. Under det senaste året har vi tagit flera steg mot att göra valet av rätt Mini enklare genom att nu enbart erbjuda bilar som är bensindrivna, laddhybrider och nu också helt elektriska. Tillsammans med våra återförsäljare uppdaterar vi dessutom våra återförsäljarhallar, och kommer erbjuda skandinavisk design och en Mini-unik kundupplevelse, säger Anders Brocknäs, ansvarig, Mini Northern Europe.

Mini Cooper SE visades för första gången upp på mässan i Frankfurt 2017 och kallades då ”Mini Electric Concept”.

I början av 2017 lanserade MINI sin laddhybridversion av Mini Countryman. Den blev snabbt populär på den svenska marknaden, och försäljningen har sedan dess ökat med hela 248 procent, enligt pressmeddelandet.

Sverige är ett av de första länderna i världen där bilen nu kan bokas. Vi får dock inte veta fler tekniska specifikationer som batteristorlek och motorstorlek.


Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: