Kia visar detaljer av nya kompaktsuven EV3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 maj 2024

2027 ska Kia erbjuda 15 helt eldrivna modeller i en rad olika segment. Om några veckor är det premiär för en av nykomlingarna, kompaktsuven EV3. Ett koncept av den har vi redan fått se och när Kia nu släpper några detaljbilder på den färdiga versionen är det inte mycket som verkar skilja sig från konceptet.

Den boxiga designen med räta linjer och tydliga veck som kom med stora EV9 har här kokats ned i ett mindre format. Något Kia beskriver som ”en stark, geometrisk och robust design” och bygger på märkets designfilosofi ”Opposites United” där olika former ska mötas.

Bilderna visar även strålkastarna som både fram och bak har en hel del likheter med de hos EV9. Även om helheten ännu inte har visats officiellt går det redan nu att säga att Kia EV3 kommer att bli lätt att känna igen på vägen med sitt tydliga formspråk.

Så här presenterade Kia konceptet EV3. Produktionsbilen ser inte ut att skilja sig särskilt mycket åt.

Med det hoppas Kia kunna locka en bred målgrupp för EV3 är tänkt att bli märkets bidrag i det allt mer konkurrensutsatta segmentet kompaktsuv. Om Kia även planerar att konkurrera med priset är ännu oklart. Varken det eller de tekniska detaljerna kring EV3 har ännu presenterats.

Förhoppningsvis får vi veta allt den 23:e maj då det är premiären för Kia EV3.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: