Mercedes konceptbil IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile) visades förra året upp i Frankfurt.

Mercedes presenterar långräckviddare i Paris

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

12 jul 2016

Mercedes presenterar en elbil med toppspecifikationer på Bilsalongen i Paris. Både räckvidden och prislappen kommer att matcha Tesla Model S när den tyska elbilen börjar säljas 2018.

– Men det kommer att vara en Mercedes, så jag tror att Tesla har goda anledningar att vara oroliga, säger den tyska biltillverkarens kommunikationschef i Australien till Motoring.com.au.

David McCarthy säger att en räckvidd på minst 400 kilometer är ett måste för att sälja rena batteribilar i Australien, eftersom avstånden är gigantiska och ingen vill oroa sig för att batterierna ska räcka.

McCarthy nämner inga andra specifikationer för bilen, som alltså har premiär i Paris. I stället förklarar han varför han är övertygad om att Mercedes kommer att lyckas. Tesla visserligen har fått en drös med beställningar för Model 3, men att det kan ställa till det för ett företag som aldrig har massproducerat bilar, säger han.

– Teslas utmaning är att i tid tillverka antalet bilar de har lovat. Det är ganska lätt att sälja någon en elbil. Det svåra är att tillverka den för ett pris som folk är villiga att betala.

Mercedes-Benz har utvecklat monstermotor

Mercedes satsar på exklusivitet och minst 400 kilometer

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: