Ny elmotor och större batteri för Opel Corsa – så lång blir räckvidden

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 maj 2023

Stellantis har redan uppdaterat flera eldrivna modeller från sin olika märken med koncernens nya elmotor och något större batteri. Det har bland annat gett Peugeot e-208 längre räckvidd än tidigare. Nu är det dags för syskonmodellen Opel Corsa-e att uppdateras, som då också byter namn till Corsa Electric.

Även här innebär det att effekten ökar från 136 till 156 hästkrafter och det tidigare batteriet på 50 kWh ersätts med ett större på 54 kWh med en ny generation battericeller. Vridmomentet är samma som tidigare på 260 Nm.

Med ny motor och något större batteri tar sig Opel Corsa Electric nu en bra bit längre på en laddning. Räckvidden ökar från tidigare 33 mil till 40,2 mil. Batteriet kan snabbladdas från 20 till 80 procent ”omkring 30 minuter”. Vilken effekt som batteriet klarar nämns inte, men förmodligen är det samma 100 kW som hos Peugeot e-208.

Även den tidigare versionen med 136 hästkrafter kommer att fortsätta säljas vid sidan av uppdaterade Opel Corsa Electric. Den har också fått längre räckvidd och anges nu till 35,7 mil.

Till skillnad från hos Peugeot får eldrivna Opel Corsa sig också en utseendemässig facelift. Det märks med nya strålkastare både fram och bak som gör att Corsa Electric nu passar in bättre i Opels nya design. Med 14 istället för tidigare 8 LED-lampor fram ska nya Corsa ge bättre sikt vid mörkerkörning med Opels Intelli-Lux LED-Matrix-strålkastare.

På insidan hittas uppdaterade säten, ratt och växelspak. Infotainmentsystemet bygger nu på Snapdragon Cockpit Platform som enligt Opel ska bjuda på ”den senaste grafiken, multimedia, AI” på den liggande 10-tumsskärmen. På den går det även att koppla upp den egna telefonen trådlöst med Apple Car Play eller Android Auto.

Bland säkerhetssystemen hittas intelligent farthållare, autobroms och igenkänning av fotgängare.

Leveranser är planerade att dra igång innan årets slut, men det har ännu inte meddelats några priser. Dagena Opel Corsa-e kostar från 469 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!