Ny undersökning: Tjänstebilsförarna vill köra på el – räckvidd och okunskap hindrar

Lotta Hedin

Lotta Hedin

16 apr 2019

Enligt en undersökning som leasingföretaget LeasePlan låtit genomföra kan fyra av fem tjänstebilsförare i Sverige tänka sig att välja en elbil nästa gång de byter bil. En klar majoritet, 70 procent, kräver dock en räckvidd på minst 40 mil för att välja en elbil som tjänstebil och 50 procent vill ha minst 50 mils räckvidd.

Samtidigt visar undersökningen, där drygt 3700 tjänstebilsförare i Sverige fått svara på frågor, att det finns en stor okunskap om elbilar inte minst när det gäller laddning. På en fråga om hur lång tid det tar att snabbladda en bil för att köra tjugo mil svarade 77 procent fel. 63 procent svarade fel på frågan om vad det kostar att ladda en elbil, uppger LeasePlan.

– Tjänstebilsförarna kör ofta långa sträckor, men det är viktigt att komma ihåg att möjligheterna att snabbladda sin bil på vägen är bättre än någonsin. Dessutom går det snabbare än vad många tror, säger företagets försäljningschef Malin Malm.

Enligt företaget, som erbjuder leasingtjänster och vagnparksadministration i flera länder, blir förarna allt mer miljömedvetna och Sverige ligger i topp. Var tredje förare säger att koldioxidutsläppen avgör deras val av drivmedel, något som beskrivs som är en rejäl ökning jämfört med tidigare år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!