Nya uppgifter om Chevrolet Jolt – designern talar ut

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

27 maj 2016

Mystiken har skingrats kring Chevrolet Jolt, en elbil med 370 kilometers räckvidd som i början plötsligt dök upp på en webbsajt. Redan från början dementerade General Motors att de låg bakom bilen och sajten – en sajt som kraschade på grund av det stora intresset, säger nu dess upphovsman.

I dag framgår det på sajten att det är en hittepåelbil.

I dag framgår det på sajten att det är en hittepåelbil.

– Jag räknade inte med att den skulle få så mycket uppmärksamhet som den fick. Min server kraschade ett par timmar efter att jag la upp sajten och jag fick köpa en större server, säger Matt Teske till Transport Evolved.

Den unge Portland-bon förklarar också varför han valde att ta en bild föreställande en gammal Konceptchevrolet, sätta dit en laddlucka och skriva korta texter som beskriver prestanda och allsköns teknik som en modern elbil måste ha.

– Tanken med sajten var inte att lura någon. Det var att visa biltillverkare att konsumenterna skulle vara intresserade om de erbjöd intressanta elbilar.

Att Teskes hittepåbil för under 30 000 dollar väcker stort intresse förvånar dock inte tidningen Elbilen, som konstaterar att en bil med liknande specifikationer och prislapp väckte hyfsat stort intresse redan en månad tidigare. Men den bilen existerar och vi har till och med provåkt den.

GM förnekar koppling till Chevrolet Jolt

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: