Så mycket kostar eldrivna MINI Countryman

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 okt 2023

I september var det premiär för en ny generation av både MINI Cooper och MINI Countryman, som också den kommer med eldrift.

Med det erbjuds den i två versioner och nu får vi veta det svenska priset för fyrhjulsdrivna MINI Countryman SE ALL4.

Det börjar från 529.400 kronor och bilen går att beställa från första kvartalet nästa år med beräknad leverans under våren.

Med dubbla elmotorer kommer Countryman SE ALL4 med 313 hästkrafter och ett vridmoment på 494 Nm. 0-100 km/h är avklarat på 5,6 sekunder och toppfarten är 180 km/h.

I botten av bilen hittas ett batteripaket på 66,45 kWh som ger den en räckvidd på 43,3 mil. Batteriet kan snabbladdas med en effekt på 130 kW för att fylla batteriet från 10 till 80 procent på en halvtimme. Då vid optimala förhållanden, men för att uppnå det förvärms batteriet på väg till laddstationen när den anges i bilens navigering.

Utöver det har Countryman SE ALL4 funktionen Plug and Charge för att starta laddningen automatiskt vid stationer som stödjer det. Vilka laddoperatörer det handlar om nämns däremot inte.

Den nya generationen av Countryman kommer inte bara med eldrift utan har också vuxit på alla håll för att nu vara en fullvuxen kompaktsuv. På längden möter bilen 4,43 meter och är med det jämförbar med Volvo XC40.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: