Snabbare laddning, längre räckvidd – Kia EV6 uppdateras

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 sep 2024

Tack vare 800-voltsteknik var Kia EV6 redan vid lanseringen en av marknadens elbilar med snabbast laddning. Den blir nu ännu snabbare när Kia EV6 uppdateras och först ut är utförandet GT Line. Laddeffekten höjs från tidigare 239 kW till att nu klara 258 kW. Med det går det enligt Kia att ladda upp till 34,3 mils räckvidd på 15 minuter. Att ladda från 10 till 80 procent tar 18 minuter.

Elektroner kläms då in i ett nytt batteri vars kapacitet har ökats från tidigare 77,4 kWh till att nu vara på 84 kWh, men vikten har ändå reducerats med 1 kilo. Det är samma uppdatering av batteriets storlek som vi sett hos koncernsyskonet Hyundai Ioniq 5. Med det får fyrhjulsdrivna Kia EV6 GT Line nu en WLTP-räckvidd på 54,6 mil.

Med uppdateringen får sig också insidan en genomgång. Bland annat en viss omarbetning av den tvådelade välvda skärmen samt en ny treekrad ratt med “hands on Detection”. Med det är det inte längre nödvändigt att röra lite på ratten då och då när filassistenten är aktiverad. Sensorer i ratten känner i stället av att föraren är där genom att lätt röra vid den med handen. Det finns även en fingeravtryckssensor som kan användas för att starta bilen. Med det känner bilen igen vem som startar den och kan då ladda förinstallerade förarprofiler.

Kia EV6 GT Line blir också grönare genom att andelen återvunnet material fördubblas jämfört med förra versionen. Även exteriört hittas vissa ändringar, främst syns det i de främre strålkastarna som nu har en lite vassare design.

Priset för uppdaterad Kia EV6 GT Line börjar på 710.400 kronor. Senare kommer uppdateringen även till övriga versioner av Kia EV6, men priser för dem har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: