Volkswagen på elbilsdejt i Kina

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

8 sep 2016

Volkswagen och kinesiska JAC har kommit överens om att inleda diskussioner om möjligheterna att tillsammans starta ett bolag med fokus på så kallade new energy vehicles.

Det samförståndsavtal som företagen tecknade på tisdagen skulle kunna liknas vid att två personer fattar tycke för varandra på en nätdejtingsajt och kommer överens om att de borde fika någon dag. Ibland blir fikan verklighet, men inte mer än så, och ibland leder den till att båda lämnar dejtingsajten och i stället skaffar barn.

Företagens ambition är i alla fall att det inte ska stanna med en fikadejt. De talar redan om ett ”fullskaligt samarbete inom bland annat forskning och utveckling, tillverkning, försäljning och mobilitetstjänster”.

Volkswagens vd Matthias Müller är mycket förväntansfull. Innan dejten ens har blivit av planerar han för den gemensamma framtiden.

– Volkswagen-koncernen strävar efter att ligga i framkanten inom elektrisk mobilitet och vi ser fram emot att utforska alla möjligheter till ett nära och ömsesidigt fördelaktigt partnerskap med JAC. Vi tror att ett samarbete skulle gynna båda företagen och ge stort mervärde för våra kunder, miljön och det kinesiska samhället i stort, säger han.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: