Stort intresse kan göra verklighet av svenska superelbilen Emily

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 maj 2023

NEVS i Trollhättan har sagt upp nästan alla sina anställda och dess framtid är minst sagt osäker. Men företaget har redan gjort avtryck i den svenska bilhistorien efter att det hemliga projektet Emily GT avslöjades i april.

Och kanske blir det ett avtryck med bestående effekt. Sveriges Radio meddelar att det finns flera intressenter för att köpa projektet och göra verklighet av den svenska elbilen som då skulle utmana både Porsche Taycan och Tesla Model S.

Det ska vara både etablerade biltillverkare och investerare varav ett par seriösa intressenter, enligt NEVS vd Nina Salander. Men vilka företag som det handlar om och varifrån de kommer nämns inte.

Målet är att någon form av avtal ska finnas på plats innan sommarsemestern. Med det kan projektet Emily bli verklighet och lanseras på marknaden inom 18 månader. Helst då med tillverkning hos NEVS i Saabs gamla lokaler i Trollhättan.

Emily GT togs fram av NEVS i all hemlighet på endast tio månader 2019. Syftet uppges ha varit att experimentera med avancerad teknik som en elmotor för varje hjul. Projektet dokumenterades av reklambyrån Plint, som nu har släppt bilder och filmer på bilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: