Tesla släpper idiotiskt löjlig uppdatering

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

18 jul 2015

Insane-läget räcker inte för Elon Musk. Nu finns uppdateringen Ludicrous. Ordet betyder något i stil med ”så idiotiskt att det är löjeväckande” och i Teslas fall innebär det noll till 97 kilometer i timmen på 2,8 sekunder.

Några andra mer normala nyheter är det nya batteripaketet på 90 kilowattimmar som gör P85 till P90 och enmotoriga Model S 70. Den är motsatsen till ludicrous då den har en motor och helt okej acceleration.

Den nya modellen kommer att få en prislapp på 70 000 dollar, medan det större batteriet kostar 3 000 dollar extra.

Den där uppgraderingen som ser till att man kan köra ifrån Teslaägare som nöjer sig med Insane-läget skulle kunna kallas ”ludicrously expensive” på engelska. Det kostar 5 000 dollar att byta ut den där säkringen som begränsar strömuttaget och därmed accelerationen. Med den nya kan motorerna ta ut 1 500 ampere, jämfört med dagens 1 300.

En bit över 40 000 kronor gäller bara dem som redan har en P85D. Den som köper en helt ny bil får betala 10 000 dollar mer för komponenten, som bland annat består av en superlegering som används för rymdfarkoster.

Hur många som väntas köpa uppgraderingen är osäkert – Elon Musk säger att ingen har efterfrågat någon sådan funktion, den finns mest för att bevisa att Tesla kan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!