Uppåt för Polestar med ”rekordhöga” leveranser

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 jul 2023

Polestar 2 har tagit alltmer plats i statistiken över nybilsregistreringen de senaste månaderna. Och även globalt har leveranserna ökat. När tillverkaren nu släpper siffrorna för årets andra kvartal visar de en ökning på 36 procent jämfört med samma period förra året.

”Cirka” 15 800 bilar levererades mellan första april och sista juni i år och den sista månaden i kvartalet var också den starkaste. Jämfört med juni förra året ökades leveranserna i år med 73 procent.

Uppdaterade Polestar 2

– Som väntat har vi ökat takten på våra leveranser från månad till månad, vilket resulterat i ett rekordstarkt andra kvartal. Jag är övertygad om att denna trend kommer att fortsätta under det säsongsmässigt starkare andra halvåret, då vi också börjar leverera vår uppgraderade Polestar 2, med upp till 22 procent längre räckvidd, säger Polestars vd Thomas Ingenlath i ett uttalande.

För årets första sex månader uppgår leveranserna till ”cirka 27 900” bilar. Första halvåret förra året var det 21 185 bilar, vilket innebär att leveranserna i år har ökat med omkring 30 procent. Med det räknar Polestar med att nå målet för året om att leverera mellan 60 000 och 70 000 bilar. Ett mål som tidigare i år sänktes från 80 000 efter att det stod klart att elsuven Polestar 3 försenas till nästa år. Men i slutet av sommaren ska Polestar 3 börja dyka upp i Polestars butiker, så kallade Polestar Space. Ytterligare 20 Polestar Space planeras också att öppnas de närmaste månaderna, men det nämns inte var.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: