Volvo får ny jätteorder på eldrivna lastbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 aug 2024

Volvo Lastvagnar slog rekord förra året. Både vad gäller i leveransen av fordon totalt och för eldrivna lastbilar, som ökade med 256 procent. I år räknade tillverkaren med mindre efterfrågan, men nu meddelas att det kommit in en ny jätteorder. Den här gången handlar det om logistikbolaget DSV, som lagt en beställning på 300 eldrivna lastbilar från tillverkaren. Leveranserna ska komma igång redan i år och pågå fram till 2026.

Danska DSV får med det en av Europas största flottor av eldrivna tunga lastbilar. I avtalet med de 300 eldrivna lastbilarna ingår däremot också en beställning av 500 lastbilar från Volvo med “mycket bränsleeffektiva diesel- och gasdrivlinor”.

Exakt vilka lastbilar orderna handlar om framgår inte. Konkret nämns att den innehåller beställningar av modellen Volvo FH Aero Electric, som är den första lastbilen från Volvo som utvecklats för eldrift från grunden vilket bland annat ska ge den bättre aerodynamiska egenskaper. Till skillnad från övriga eldrivna modeller kommer den därför endast erbjudas med batteridrift.

DSV har som mål att börja använda 2.000 eldrivna lastbilar i sin flotta fram till 2030. Tidigare i år fick Volvo in en beställning 100 eldrivna lastbilar från logistikföretaget DFDS.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: