Man stämmer Tesla för aggressiva dörrar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

26 maj 2016

Dörren slår igen innan man har hunnit in i bilen och autopiloten börjar köra slalom så fort det börjar regna, hävdar en man i Kalifornien som är djupt missnöjd med den Tesla Model X han köpte efter att ha ägt två andra bilar från samma tillverkare.

Nu har han vänt sig till domstol för att få tillbaka de 162 000 dollar, motsvarande drygt 1,3 miljoner kronor, han köpte bilen för.

– Dörrarna beter sig konstigt och otäckt, säger Barrett Lyon till Courthouse News Service och hävdar att även hans fru har råkat illa ut.

– När man glider in vid förarsätet och råkar röra bromspedalen slår dörren igen på ditt ben. Det är inte trevligt, säger han och lägger till att dörren även har orsakat skador när den har öppnat sig själv lika omilt.

I den stämningsansökan som Lyon har lämnat in till Placer County Court står också att hans bil har en tendens att byta fil lite som den vill när det regnar och att parkeringsfunktionen inte fungerar ”90 procent av gångerna”.

Han säger till Courthouse News Service att han är mycket nöjd med både sin Roadster och Model S, men att hans Model X bara fyller ett syfte.

– Det är en riktigt snygg bil, men den står parkerad. Vi kör den inte. Det är helt enkelt en lyxig dekoration.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: