Nya Panamera har bättre räckvidd

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

9 sep 2016

Räckvidden på el ökar rejält sedan Elbilen testade pluginhybriden Porsche Panamera. Den nya modellen, som gör premiär på motorshowen i Paris, har 50 kilometers räckvidd på el. Ökningen är rätt så rejäl jämfört med testbilen som vi skrev om i nummer 3/2014 och räckvidden ligger nu i linje med andra pluginhybrider byggda av Volkswagenkoncernen.

Bränsleförbrukningen anges som 2,5 liter per 100 kilometer (NEDC), vilket motsvarar 56 gram koldioxid per kilometer.

Elmotorn på 100 kW med ett vridmoment på 400 Nm används inte bara vid stadskörning, utan kompletterar även den turboladdade förbränningsmotorn på 240 kW vilket innebär noll till hundra på 4,5 sekunder och en toppfart på 278 kilometer i timmen.

Batteripaketet, som tidigare var på 9,4 kWh är nu 14,1 kWh med bibehållen vikt. Laddning med 230V/10A tar knappt sex timmar, men det finns ett tillval som får ner tiden till drygt tre och en halv timme. Det kan också laddas av V6-motorn under körning.

En annan nyhet är beröringskänsliga och individuellt inställningsbara displayer, två sjutummare vid sidan av varvräknaren, och kontroller. Prislappen ligger på 980 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: