Sverigepremiär för nya Audi Q8 e-tron på eCarExpo i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 jan 2023

Flera både Sverige- och världspremiärer är redan klara för elbilsmässan eCarExpo i Stockholm helgen 3-5 februari. Nu läggs ytterligare en Sverigepremiär till listan i form av nya Audi Q8 e-tron.

Med e-tron släppte Audi 2018 en elbil som redan då visade på komfort och en laddkurva som imponerar än idag. Audi har nu uppdaterat modellen som också fått ett nytt namn: Q8 e-tron.

Den nya kostymen har fått en del förbättringar för sänkt luftmotstånd. Men det är framför allt under karossen som nyheterna hittas i form av en mer effektiv drivlina och snabbare laddning.

Bland annat genererar motorn bak nu ett starkare magnetfält som gör den mer effektiv samtidigt som den kan leverera ett högre vridmoment.

Även batteriernas styrsystem har förbättrats för att använda mer av deras totala kapacitet.

Tillsammans gör det att räckvidden nu är upp till 60 mil för Sportback-versionen med sluttande taklinje.

Det är också den, lite sportigare verrsionen, som kommer att finnas på mässgolvet i Audis monter under eCarExpo i Friends Arena 3-5 februari. Som tidigare e-tron finns också nya Audi Q8 e-tron även med suvkaross.

Sedan tidigare är det klart att bland annat uppdaterade Polestar 2 får världspremiär på mässan. Bland Sverigepremiärerna hittas bland annat elsuven Fisker Ocean, som presenteras av märkets grundare Henrik Fisker själv, samt nylanseringen av Smart med modellen #1.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: