Här är Volvos rena elbil XC40 Recharge – och så blir priset

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

16 okt 2019

I Los Angeles presenterade Volvo i dag sin rena elbil. Det är en version av XC40 som har fått namnet Recharge. Batteristorleken är hela 75 tillgängliga kWh och räckvidden ska vara mer än 40 mil enligt WLTP-cykeln. Snabbladdningen 0–80 procent ska ske på 40 minuter med en toppkapacitet på 150 kW.

Riktpriset för bilen i det högspecade R-design-utförandet är 699 000 kr.

Fyrhjulsdrivna XC40 Recharge, som är baserad på kompaktsuven XC40, är den första i en serie av rena elbilar, och den första Volvon med ett nytt infotainmentsystem som drivs av Googles operativsystem Android.

Helelektriska XC40 har fått ett nytt infotainmentsystem.

Volvo meddelar att företaget de kommande fem åren kommer lansera en helt elektrisk bil varje år, för att nå målet att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av den globala försäljningen 2025. Resterande 50 procent ska vara hybrider. Recharge blir samlingsnamn för alla laddbara bilar med helt elektrisk eller laddhybrid-drivlina.

För att uppmuntra till körning på el kommer alla laddhybridmodeller levereras med gratis el i ett år – den genomsnittliga elkostnaden under perioden kommer betalas tillbaka.

För att möta den förväntade efterfrågan kommer Volvo Cars tredubbla produktionskapaciteten för elektrifierade bilar.

Elbilen har träffat Volvos VD som berättar om företagets framtidsplaner. Läs mer i nästa nummer ev Elbilen i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!